Damwanden aanleggen Heusden

Damwanden aanleggen Heusden

Damwanden worden geplaatst op plekken waar bepaalde grond beschermd moet worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn langs de oever, in een haven of aan de wanden van een bouwkuip. Door het aanleggen van damwanden in Heusden kunnen oevers beschermd worden tegen bijvoorbeeld hoog water. De oevers kunnen flink beschadigd raken door erosie wanneer het water langs de oever stroomt. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Wanneer gebouwen of materialen vlakbij de oever geplaatst zijn, kan dit uiteindelijk resulteren in grote schade. Om dit te voorkomen en de oever in tact te houden, worden damwanden geplaatst.

Verschillende soorten damwanden

Afhankelijk van de plek en het hoogteverschil tussen de over en het water kunnen verschillende technieken gebruikt worden voor het aanleggen van damwanden in Heusden en omgeving. Wanneer er grote hoogte verschillen zijn tussen de oever en het water, is het noodzakelijk dat de damwanden verankerd worden. De grote hoeveelheid grond die tegen de damwand aandrukt, kan er namelijk voor zorgen dat de damwanden het uiteindelijk begeven met alle gevolgen van dien. Wanneer de oever en het water ongeveer op dezelfde hoogte zitten, hoeft de damwand niet altijd verankerd te worden.

Damwanden aanleggen in Heusden door Kraaijeveld Hardhout Constructies

Wij zijn het aanspreekpunt in Hardinxveld-Giessendam en omstreken als het gaat om het ontwerpen, produceren en monteren van hardhoutconstructies. Al drie generaties lang staan wij klaar voor onze klanten om samen de mooiste projecten af te leveren. We doen wat we beloven, met de noodzakelijke flexibiliteit! Vanaf het maken van een schetsontwerp tot en met de plaatsing en onderhoud, Kraaijeveld Hardhout Constructies heeft alle disciplines in eigen hand. Uw wensen worden door ons vertaald in een gedetailleerde tekening. Het gehele proces van ontwerp tot berekeningen en van heiwerk tot transport en uiteindelijk de plaatsing is bij ons in één hand. Wilt u wamwanden aanleggen in Heusden en omstreken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Zodra we uw bericht hebben ontvangen, zullen we zo snel mogelijk in contact met u komen. Zo zorgen we ervoor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt!

Damwanden aanleggen

Neem contact met ons op!

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)

      Cart